Safe and sound
Denna helgen sprang iväg, gick för fort. Det som var så roligt och härlig värme, med fredagsmys med fina vänner och Mello mys med familjen. Så tacksam för alla underbara stjernor, som finns i mitt liv. Inte kunde jag tänka mig att bara genom Robin Stjernberg, kan man få så fina vänner. Fy tusan vad roligt vi har det, tror Robin´s fans har den bästa och största kärleken mellan varandra. Och när Robin säger själv att det är minst bråk bland hans fans, det säger allt!
När Melodifestivalen dyker upp, då kör vi mys! Detta med programledarna, ser eller hör dom knappt. Saknar fortfarande Gina och Danny, dom gjorde helt fantastisk jobb förra året! Men i sin helhet var den andra deltävlingen på topp. Sanna's låt ge mig rysningar! Tack Sverige för en finalplats till Sanna, "Undo" levererar starkt! Så sjukt bra!! Sommarplåga nummer 1 till final...kanske inte den bästa ok man blir glad av den! Men fattar fortfarande inte att inte Martin gick till finalen...Så stark låt!! Är total kär i "När änglarna går hem"! Hur sjukt bra var det inte? Bara kolla tekniken med ledljuset, bara så perfekt till låten! Men en andra chans var inte illa det, men säger det igen en svensk låt. Det går inte i Eurovision...men denna låten kommer spelas mycket! J.E.M säger jag, det gillar jag! Om 2 veckor då tusan får man lov spela alla låtar!
Åh Manda, Manda...så snygg på scenen! Och kom sist...men "Glow" toppar min Spotify lista, studio versionen var ett stå vassare! Tack Linnea Deb för en grym låt åter och åter igen!
Maränger
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här;
Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
(Valfritt) Färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger.Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar).
Man kan också klicka ut smeten med tesked. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.
Sockerkaka med smak av apelsin
4 äggulor
2 dl socker
75 g smör, rumsvarmt
1 apelsin eller citron, rivet skal
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1 msk smör, rumsvarmt
1 msk pressad apelsin eller citron
varmt vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, apelsinskal, bakpulver och mjöl. Häll i mjölken och rör smeten slät. Häll den i en smord och bröad hålform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp på ett fat. Låt kakan svalna under formen.
Glasera kakan genom att röra florsocker och smör mjukt. Tillsätt pressad apelsin och några droppar varmt vatten. Bred glasyren över kakan.
fina bilder!
Nej vad gott det ser ut!