Morotsmuffins
ca 10 st
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 dl finrivna morötter
Gör så här:
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke.
Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
Häll smeten i formar och grädda i 15–20 minuter i 175 grader.
Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.
Glasyr
75 g smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
Garnering
Strössel
Gör så här:
Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet.
Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.