Helgens gottigheter
All kärlek till långledigt, påsken har varit så skön och mysig med familj och vänner men med riktigt aprilväder minsann. Ge mig sommar och värme nu! Till påskens godis ägg och all gottigheter blev det en ljuvlig barnsligt god tårta, med fluffig citronkräm och hallon. Botten gjorde jag enligt receptet på världens bästa tårtbotten. En vanlig ljus botten som blir perfekt och kan smaksättas med vaniljsocker. Sen spacklade jag och dekorerade bara med vispad grädde, kinapuffar, kinderägg och jelly beans.
Gjorde det ännu mer festligare med fågelbon av maräng och nutella, dekorerade med mint karameller
TÅRTBOTTEN:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
FYLLNING:
225g frysta hallon, tinade
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
340g lemon curd
TOPPING:
2 dl grädde
100 g kinapuffar
1 kinderägg
1 dl jelly beans
Gör så här:
Tina hallonen och låt rinna av i ett durkslag någon minut. Rör runt med sockret. Vispa 3 dl av grädden och rör ner lemon curden. Vispa resterande grädde i en annan bunke. Fyll tårtan med ett lager hallon och ett lager lemon curd-grädde. Klä tårtan med grädden. Täck kanterna med kinapuffar. Garnera med ett delat kinderägg fyllt med jelly beans.