Härliga och festliga dagar i sommar

Robin dubbelt upp i sommar. Att det är snart dags för RIX FM Festival, ska bli så otroligt roligt att få uppleva detta igen! Så pepp för denna sommaren, fotograferar Stjernberg på RIX FM Festival, Lotta på Liseberg och Hässleholms festen! Och jag har nu officiellt press/fotopass till Diggiloo i Landskrona och Halmstad, så pepp att fotografera Robin Bengtsson i juli! 
 
Kommer bli härliga festliga dagar i sommar
 
Canon - Diggiloo - Foto - Fotografi - Robin Bengtsson - Robin Stjernberg - evenemang - event - festival - fotograf - fotografera - fotopass - kamera - konsert - rix fm - rix fm festival

Linn´s student tårta 2017

 
Den 9 juni tog min systerdotter Linn studenten och jag fick äran att göra hennes studenttårta
 
Min första egna hemmagjorda studenttårta med sockerpasta, och jag blev riktigt nöjd med den för jag har aldrig bakat med sockerpasta innan. Allting började med att Linn fick sin studentmössa med rosé färgad blomma (kokard), så det blev ingen vanlig med gult och blått. Mera att göra något somrigt med inslag av rosa med vaniljmousse och jordgubbar. 
 
 
Smakerna vaniljmousse, jordgubbsskylt och jordgubbar blev ljuvliga som en sommarkväll i juni, den blev himmelsk god! Tårtbottnarna är gjorda på världens bästa och enkla recept, där jag smaksatte med vaniljsocker. 
 
 
Ljus tårtbotten:
5 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och luftigt. Blanda i mjöl och bakpulver, rör om försiktigt tills smeten är helt ordentligt blandad. Smörj och bröa en rund bakform. Grädda i en ugnen ca 40-45 min. Låt svalna och skär i lager.
 
 
Till sist täckte jag hela tårtan med grädde sen vit sockerpasta täcke. Sen var det dags för dekorationen som var mycket pyssel med. Jag fick göra bokstäverna, sifforna och skärmen själv medan jag hade färdig köpta rosor. Hela tårtan tog mig ungefär 6 timmar att göra. 
 
DIY - baka - bakat - bakning - bakverk - gott - jordgubbar - mitt dagliga liv - pyssel - sockerpasta - sommar - student - student tårta - studentmössa - studenttårta - tårta - vanilj - ätbar student mössa

Student 2017 Helsingborg

I fredags var det nog den bästa och lyckligaste dagen för min systerdotter som tog studenten! Min fina, så otroligt stolt över henne. Grattis ännu en gång, lite ofattbart är det allt men nu är hon student 2017! Jag fick äran att göra hennes studenttårta och allt härligt festligt dukning och dekoration som blev så uppskattat av alla gäster. 
 
Love her so much
 
Helsingborg - dekorera - mitt dagliga liv - porträtt - student - studenttårta - äventyr

Student veckan i Helsingborg

Det är student veckan, och snart både födelsedags och student fest för min fina systerdotter! Att jag hann färdigt all dekoration till slut, tiden bara försvann. Samtidigt har vi fullt upp hela denna veckan med att handla mer till festen, student mössa tårta som jag ska göra på torsdag, björkris, partytält och massa ska förberedas till fredag. Och därmed svensk sommar när den är som bäst, vem beställde regn på fredag...hade behövt en regnkappa
 
Men jag ser riktigt fram emot fredag nu! 
 
 
 
DIY - dukning - girlang - heminredning - mitt dagliga liv - present - pyssel - student