Chocolate Chip Cookie Dough
Gud vad denna helgen bara sprang iväg! Men en dag närmare vårdagjämning och varmare väder, och utan hudtorrhets och trötthetsperioden. Men ett säkert cravings kort är kladdkaka som piggar upp men med en heaven twist som kakdeg som jag bjud på i helgens Mello mys med familjen. Efter vinterns höjdpunkt i flera veckor är det äntligen dags för Melodifestivalen 2017 final på lördag, vem som helst kan vinna detta alla låtar är så bra på olika sätt! Samtidigt fyller min lägenhet 1 år den 11 mars, och det känns verkligen inte att jag fick livets nycklar för ett år sen.
100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg, farin- och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet. Rör ner 2 dl av Chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars. Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite. När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna. Låt svalna. Servera med glass
Kakdeg
75 g Smör
0.75 dl Farinsocker
0.25 dl Strösocker
1 msk Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
2.25 dl Vetemjöl
2 dl chokladknappar
250 g Mörk Choklad att doppa i
Gör så här:
Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt. Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop. Tillsätt sedan vetemjöl och choklad. Arbets ihop en jämn deg. Rulla bollar. Lägg bollarna i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna. Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
gud va gott det såg ut