Ny systemkamera efter 10 år!!!

Har fått ett nytt kamerahus (ca en månad för tidigt födelsedagspresent)! Men kan inte fatta att detta är min nya kamera nu!! Jag har äntligen fått uppdatera min urgamla Canon EOS 500D till en Canon EOS 80D!!! Detta är största lyckan när jag älskar att fotografera, så otroligt speciellt att äga denna nu! Wiie, detta är på riktigt! Nu snackar vi teknik himlen från min 10 år gamla 500D, så förväntatsfull vad den kan leverera. 
 
Titta på denna skönhet!
 

Autumn Days

När höst vädret är mörkt och ruggigt fick jag äntligen sol och det var magiskt som en förtrollad saga.
 
 
Känns så otroligt bra att jag kan göra det jag gör och jag fick det också bekräftat. Jag gjorde ett väldigt fint intryck, och jag hade passat så bra in men bara kämpa vidare i min dröm av frihet och jag är nog åt rätt riktining ändå. Jag har förändras och utvecklas så mycket, hoppas jag kan fortsätta göra det till det bättre. 
 
 
En ny blogg T.Design Sweets kommer stå i center där jag kommer blogga om mina söta begär som jag bakar och fotograferar. Höstmys kvällar som denna att html koda blogg design layout är guld värda. 
 

Väla Fashion Show

Dansa med mig

Danny Saucedo // RIX FM Festival 2017, Göteborg

Stay golden

 
Tack för den bästa helg trippen! En sådan mysig resa denna hösten som behövdes eftersom jag saknar sommarens festival resor. Men önskar mig så Canon EOS 80D, min urgamla systemkamera 500D går verkligen på sista refrängen nu...vill verkligen börja använda kameran mera när det blir lätt mobilen när systemkameran är sönder.
 
 
Inget annat än kärlek! Att jag återförenades med Caroline från Irland som har flyttat till Stockholm, är så tacksam att jag har träffat henne genom Robin. Och när man får en liten guidad tur av henne, Stockholm är så vackert!
 

Helgens höstmys

 
Att det var kanelbullens dag i onsdags missade väl ingen? Men det fick bli höstmys i helgen istället med hembakade kanalbullar, som blev super goda! Familjen norpade en och en annan inne i stugan från regnet. Och när till och med min systerdotter åker hem till mina föräldrar för just mina kanalbullar som jag hade lagt upp på Instagram stories. 
 
 
Kanelbullar - Grundrecept
 75 g smör (rumsvarmt) 
5 dl mjölk
1 pkt jäst 
2 msk socker 
½ tsk salt 
2 tsk stött kardemumma
1 dl vetemjöl
 
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.
3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred ut fyllning av smör, kanel och socker och rulla ihop till en rulle. Klipp eller skär rullen och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
9. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och pärla.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
 

Dark Angel

Robin Bengtsson // RIX FM Festival 2017

Cheers to an cool rock n´roll birthday party

 
Skål till helgens bästa kombo med jordgubbs milkshake och coolaste rock n´roll födelsedagsfest deluxe! Party förberedelserna var på topp redan runt fredagsmyset som dansade in på lördagen med alla godigheter som 50- talet bjud på. Med ljuvlig musik, skatt och familjelycka! Åt för mycket gott hela helgen, så verkligen nyttiga veckan nu. Men blev så nöjd hur mina cupcakes blev denna gången!
 
 
Milkshake Cupcakes
 
Vaniljmuffins (10 stora)
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda därefter i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda i sist rumsvarmt smör och mjölk och rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter.
 
Frosting
200 g cream cheese
100 g smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
300 g florsocker
Jordgubb saft eller sessens
röd hushållsfärg
 
Vispa samman smör och cream cheese. Rör ner florsockret med vaniljsocker. Blanda tills frostingen är fluffig och fin. Avsluta med att hälla ner jordgubbsessens eller jordgubbssaft samt röd hushållsfärg. Det är viktigt att det inte är för mycket vätska i frostingen, då blir den rinnig. Ställ i kylen ett par timmar tills konsistensen blir bra för att spritsa eller klicka på frostingen. Dekorera cupcakes med chokladsås och färska körbär.
Konsert fotograf och grafisk -webb designer som bor i Sundets pärla Helsingborg som älskar musik, event, resa, mode och heminredning. Har bakverk och tv-serie begär och fixa kreativa idéer.

           

Follow

T R A N S L A T E