Golden Autumn
Hösten knackade redan på dörren och en storm drog in över Skåne. Blev en mysig inomhus helg med att baka chokladbollar cravings. Samtidigt sitta och redigera de sista RIX FM Festival bilderna vid tända ljus, saknar redan den bästa festivalen när jag ser tillbaka på bilderna. Kom tillbaka sommar, hur länge orkar man längta? Men härligt att Idol är igång igen, hitta nya talanger att fotografera där ute någonstans i Sverige.
Är så pepp på en mysig höstdag i Stockholm nu med min soulmate och träffa mitt hjärta, tänk om man hade fått uppleva utsikten en solig dag från Skinnarviksberget i Oktober också. Och denna lyckan att hämta ut ett paket, snygg svart ryggsäck med ny guld dragkedja kommer bli perfekt till Stockholm. Något som också hade varit snyggt till min fluffiga vita höstjacka, ett bekvämt och fint beige/sandfärgat ribbstickad set med byxor eller kjol.
CHOKLADBOLLAR MED DULCE DE LECHE
6 dl havregryn
100 g smör
2 dl dulce de leche/ karamelliserad mjölk
4 msk kakao
0,5 dl starkt kaffe
GARNERING
Guldpulver
Kakao
Men hur börjar man äta nyttigt igen efter denna sommarens skräp? Och jag som älskar choklad men chokladbollar på nya sätt är en början. Aldrig tänkt tanken att göra chokladbollar med dadlar, Rawbollarna blev så himmelskt goda vid begär.
RAWBOLLAR MED PISTASCH
200 g torkade dadlar
3 dl cashewnötter
3 msk kakao
3,5 msk rapsolja
1 tsk vaniljsocker
GARNERING
100 g skalade/hackade pistaschnötter