Fudge brownies
Helgmys till hundra procent, när det blev fudge brownies. Så otroligt kladdiga när jag fotograferade hann inte kyla men gudomligt goda! Och äntligen är alla Mello låtarna släppta för nästa vecka är det final i Melodifestivalen och vi har en vinnare för Eurovision. Tror nog det blir en tjej som vinner i år, och jag håller på Hanna Ferm med Brave eller Anna Bergendahl men är lite små kär i Victor Crone och hans låt Troubled Waters. Samtidigt har jag fullt upp med utbildning och snart har jag bara APL veckor på Scandic.
Helgen försvann för fort som vanligt men dag närmare mars månad och de 6 bästa månaderna framöver.
150 g mörk choklad 50 %
1,5 dl vispgrädde
Brownie
150 g osaltat smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
flingsalt, att strö över
Gör så här:
Chokladtryffel
1. Hacka choklad och lägg den i en skål.
2. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
3. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie
1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda (det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin).
3. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
4, Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
5. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.
6. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.