Easter Cupcakes
Påskafton spenderade jag fyra timmar åt att göra Easter Cupcakes och fotografera. Sen blev det mysig påskmiddag. Påsken infaller rätt så tidigt i år, fortfarande kyla på nätterna och snön vill inte riktigt försvinna. Varför ändrar vi klockan en timme idag?! Gör mig bara trött, men välkommen sommaren! Så skönt med ljusa kvällar igen. Hoppas kylan har förstått nu att vi har ändrat till sommartid och släpper in värmen!! Fick verkligen ett ryck att göra cupcakes igen efter min vinst av bakprodukter från Baka.se, och det passade bra att det var påsk så resultatet blev ju ett gäng påsk cupcakes med en idé att det skulle vara ett bo med ägg. Gjorde en omgång med både choklad och vanilj smak. Frostingen blev mint och choklad smak, men jag tyckte att mint frostingen blev för kraftig (blev nog för mycket av smöret). Bättre lycka nästa gång!
Härligt med plusgrader och att vår solen lyser idag!
Chillin denna påskdagen. Glad påsk på er, kram
Easter Cupcakes:
ca 12 stycken
2 ägg
2 dl socker
50g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nype salt
Alt. 3 msk kakao (Choklad muffins)
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Vispa ner vaniljsocker, mjölk och smör.
5. Blanda i mjöl, bakpulver och salt (alt. kakao för choklad muffins)
6. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll upp till ungefär hälften.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
8. Gör i ordning frostingen och spritsa på dina cupcakes.
Vilken smak på muffins gillar du bäst?
Mint frosting:
200g smör
350 g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk pepparmintsessens
Några droppar grön färg
1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsocker, mjölk och pepparmintsessens.
3. Vispa till en jämn smet.
4. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar mjölk.
4. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar mjölk.
5. Avsluta med några droppar färg.
6. Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera dina cupcakes.
Till dekorationen har jag olika strössel, äggen är godis M&M nötter och Antonberg´s ägg, använde också choklad ägg som jag tog i sönder så det såg ut som det hade spruckit med ägg i. Och lite krossat Daim som fågelbo kvistar.
Choklad frosting:
3 dl florsocker
1 äggvita
2 msk kakao
1. Vispa florsocker och äggvita.
2. Tillsätt kakao
3. Vispa till en jämn smet.
4. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar vatten.
4. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar vatten.
5. Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera dina cupcakes.