Grattis till den coolaste tjejen

 
Idag blir hon hela 10 år, och självklart kommer vi att ha rock ´n roll och rockabilly party för den coolaste tjejen på lördag! Har inte blivit så mycket annat på kvällarna på en hel vecka än att planera och fixa till födelsedagsfesten till min systerdotter. Min grattis vimpel har jag gjort av svarta papptallrikar och musik noterna av svart papper som jag har limmat fast på sidenband, som blev riktigt häftigt att hänga upp. Och sen använde jag resten av tallrikarna att ser ut som LP skivor som bordsplacering och till efterrätt. 
 
 
Min egen gjorda "Diner" skylten blev perfekt med meny och bords nummer. Där till röda ballonger som blir stora körsbär med pappers blad. Toppen av grädden hittade jag superfina Milkshake glas, en liten godis butik och giffeltavla på Tiger som blir fina presenter.
 

Rockabilly Party

 
Om en vecka har min systerdotter födelsedag och fyller 10 år! Hon älskar 50-tals stilen så nu planeras det Rockabilly party till nästa helg. Har gjort "Diner" skylten och musik noterna själv i papp. Blir i stil med reasturang/café med bla. Pizza, pommes, Milkshake, munkar, cupecakes på menyn.
 

Personlig fotovägg

 
Har bott i min lägenhet över ett år, och den vita stora vägg bakom soffan är inte riktigt personlig än tycker jag. Men min fotovägg börjar att ta sig när en av min fotoförstoring på min RIX FM Festival bild på Robin Stjernberg fick en ram i helgen. Min tanke är att jag vill ha minst tre liggande ramar till men samtidigt vill ha stående bilder också av mina fotografier hängande på själva väggen utan tavellisten, så vet inte hur tavlorna ska hänga heller. Jag framkallade bara ett foto, för att se först hur förstoringen såg ut och är total kär i den! Så snygg! 
 
Försöker få upp mina bilder som försäljning på Zazzle

New Music Friday

 
 
Ny fredags musik tips är She Don´t med Anton! En häftig låt som släpptes idag på Spotify som jag bara älskar! När jag kollade mina bilder, så har jag inte fotograferat Anton Ewald på 2 år?? Senast var RIX FM Festival 2015, verkligen på tiden att få göra det igen snart. 
 

Mariette Hansson

 
 

I let you feed on my love, cause I'll never get enough

 
Min 50x fotoförstoring beställning på årets bästa RIX FM Festival bild på Robin Stjernberg är här, och jag älskar den så otroligt fin! Du är så vacker. Nu fattas bara en vit ram så jag kan ha den på väggen, inköper nog på lördag. Har för många bilder jag vill egentligen framkalla, men RIX FM Festival i Nyköping vill jag minnas varje dag för den var så magisk och mysig. Helt klart värt resan! 
 
Ps. Uppdaterar fortfarande blogg design och layout om inte allt är på sin plats
 
 
Samtidigt tog hösten mig med storm ännu en gång med Idol 2017 och att det är nu 6 år sen jag hörde Robin Stjernberg gudomliga röst för första gången, så tacksam för all magisk musik och kärlek han ger. Ser fram emot vad som kommer härnäst! 
 

En mys helg krävde choklad muffins

 
En riktig höst känsla till väder förra veckan, krävde middags mys och choklad muffins med kola fyllning i helgen med familjen. När jag känner att hösten är så tråkig redan, är helgerna så behövda nu. Dessa muffins blev så maffiga med mörk choklad och himmelskt goda med kolagömman. Försökte också att göra sega cookie dough i ugnen, blev super goda men kunde varit större och plattare som subway. 
 
En födelsedags fest har snurrat mig fast och planerar till ett Rockabilly party nu
 
 
Chokladmuffins med karamelliserad mjölk
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1.5 dl Kakao
1 krm Salt
130 g smält Smör
1.75 dl Filmjölk
2 dl Strösocker
2 Ägg
200 g chokladbitar
1 burk karamelliserad mjölk
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar, ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål, ställ åt sidan.Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (strörre) skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av chokladen. Fördela smeten jämnt i formarna och gör ett hål i mitten med hjälp av baksidan på en sked. Klicka ner en tesked karamelliserad mjölk i varje hål och täck sedan med smet. Klicka även ut lite karamelliserad mjölk på toppen av alla muffins och rör om slarvigt. Strö över resterande choklad. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.

Savern by the sea

 
Drömmer mig bort till vackra varma paradiset vid havet. När det har varit skit väder hela veckan i Skåne, är inte redo för hösten jag vill inte att sommaren ska vara över. Bara så grått och ruggigt kallt nu, men det är väl bara att vänja sig när jag bor i Sverige. Men underbara mys helg nu! 
 
Ps. Uppdaterar blogg design och layout om inte allt är på sin plats

Tack för i sommar

 
Trodde inte jag skulle fotografera på en tag men jag tog en sväng till Malmö igår, att fotografera Wiktoria och Robin Bengtsson igen på två mindre event. Kul att säga tack för i sommar! Samtidigt mailar ett skivbolag som jag har mailat RIX FM Festival bilder till och vill använda en av mina bilder att promota artisten i Sveriges radio, en fråga bara om jag kan få en försäljning på bilden också?? 
 
Men nu kom hösten med storm och ingen konsert förrän i november...
RSS 2.0