Kladdis delux
Kladdkakans dag, blev kladdis delux! Kladdkaka för alla chokladälskare,
to die for en smula och hamna i choklad heaven.
Varsågoda och njut!
En kladdis 24 cm:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
1/2 burk med karamelliserad mjölk
Plopp choklad
Plopp choklad
Topping:
400 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Plopp till dekorering
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker.
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret.
Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, börja med att breda på ut hälften av
kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten.
Tryck ner plopp och toppa sist med resten av kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig när den har svalnat
Så gör du toppingen:
Sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Toppa och dekorera kladdkakan med plopp, så att de fastnar i chokladroppingen. Servera med en klick grädde eller en kula vaniljglass.
mums