Spring Cruch
Vädret i helgen, så himla mysigt och härligt! Började lite smått att planera till en student fest och att cykla i vårens alla tecken i underbara Helsingborg, skön känsla. Knoppar på de vackra körsbärsträden i Furutorpsparken, längtar att se de blomma i april. Älskar att våffeldagen hamnade på en lördag gjorde egen smet, arrangera och dekorera våffel bild nästan hela dagen. Så otroligt roligt, älskar det! Försöker alltid hitta all vit bakgrund yta jag kan hitta. Jag skulle haft en fotostudio och bara fotografera loss med allt möjligt roligt. Att jobba som fotograf och fotografera till en bakbok eller blogg hade varit super kul!
Äntligen är sommartiden tillbaka, att ljuset kan göra så mycket
Frasvåfflor
50 g smör till gräddning
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
3-4 dl vispgrädde
3 dl iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)
Så här gör du:
Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset. Servera med färska bär, grädde, sylt och florsocker
Så gott med våfflor! :)